+36203941412 lelkiiranytu@gmail.com

Hamar Donát és felesége Noémi igen fiatalon házasodtak, amiért sokan furán néztek rájuk. Fiatalság bolondság, szokták mondani….de lehet ezt kérem máshogy is. A jövőnket a jelenben alapozzuk meg, így nem mindegy, hogy csak sodródunk az árral, vagy tudatosan figyelünk magunkra, egymásra, a párkapcsolatunkra. Ők azt az utat választották, hogy tudatosan építik az életüket. Minden tőlük telhetőt megtettek, hogy felkészüljenek a házasságra és a gyerekvállalásra, és legnagyobb örömünkre ezt megosztják másokkal is, hogy mindenki tanulhasson belőle. A youtube csatornájuknak óriási követő tábora van, ami jelzi, hogy nem a levegőbe beszélnek. Sajátos humorral és fiatalos lendülettel készítik videóikat a hétköznapi valóságról, kicsit másképp.

Donát és Noémi vállalja, hogy bizony gyermekük megszületése óta egyensúlyvesztésben vannak, de mint mondják azért vállalták ezt az állapotot, hogy szülők lehessenek, és ha az életet egy folyamatnak fogjuk fel és holtomiglan, holtodiglan, akkor belefér egy-egy időszak, amikor nem minden megy könnyen. Az életben több ilyen természetes krízis van, amire jó ha rálátunk, hogy nehogy nagyobb baj legyen belőle.

Kecskés Ildikó: Ti mikor éreztétek először úgy, hogy segítségre van szükségetek?

Donát és Noémi: Az első házassági évfordulónk környékére jutottunk el oda, hogy azt éreztük, valami nem stimmel kettőnk között.

Nagyon szerettük egymást, vártuk azt, hogy összeházasodjunk és elkezdjük a közös életet, de az esküvőnk utáni pár hónapban kiderült, hogy az együttélés nehezebben megy, mint gondoltuk.

Ekkor döntöttünk úgy, hogy nem adjuk fel, hanem segítséget kérünk.

KI: Mi a tapasztalat, a fiatalabb generáció mennyire építi tudatosan a párkapcsolatát?

Donát és Noémi: Mi azt érzékeljük, hogy egyre inkább nyitottak a fiatalok az önismeretre, de a tudatos párkapcsolat építés mégsem annyira jellemző egyelőre. Ma a médiából az folyik, hogy milyen a tökéletes kapcsolat, de elköteleződésről, kitartásról senki nem beszél. Az ma nehezen megy.

KI: Mi volt a cél amikor elindítottátok a vlogot?

Donát és Noémi: Koncepció nélkül indult a csatorna. Egy év után gondoltuk úgy, hogy kell egy vízió, hogy miért fektetünk bele ennyi energiát, mit akarunk üzenni és miért. Ezeket nagyon alaposan meg fogalmaztuk és az óta is igyekszünk az alapján kiválasztani a témákat.

KI: Ki a célközönség?

Donát és Noémi: A korosztályunkhoz szeretnénk szólni, a 20-30 évesekhez. Nem akarunk úgy csinálni, mintha sok-sok év tapasztalatunk lenne párkapcsolat terén. 5 éve ismerjük egymást, ennyiből tudunk tapasztalatokat megosztani.

KI: Munkának tekintitek a vlogolást?

Donát és Noémi: Egyáltalán nem. Ez egy komolyan vett hobbi. A szerelemgyerekünk, amin szeretünk együtt agyalni, de mindkettőnknek van munkája.

KI: Mindent együtt csináltok?

Donát és Noémi: A videókkal kapcsolatban igen. Megegyeztünk az elején, hogy csak akkor megy ki egy videó, ha azzal mindketten rendben vagyunk, még akkor is, ha egyedül szerepelünk benne.

KI: Melyik volt az a pont, amikor éreztétek jó úton haladtok? Mi hozta meg az áttörést?

Donát és Noémi: Egy idő után egyre több megkeresést kaptunk, hogy tartsunk előadásokat, nőtt a nézettség is szépen lassan, de a legnagyobb elismerés a Média a családért díj volt, amit 2019 januárjában vettünk át vlog kategóriában. Az nagyon megtisztelő volt.

KI: Milyen további terveitek vannak munka és családi területen egyaránt?

Donát és Noémi: Mindenképp szeretnénk folytatni a videók készítését, de persze ez csak a családi élet után jöhet. Nagyon élvezzük most a kisbabás időszakot. Szeretnénk még gyereket, de nem fogunk kapkodni.

Donát és Noémi youtube csatornájára itt tudtok feliratkozni https://www.youtube.com/channel/UCUY4O0hWsWRQMdocz2-glpw

Tiszta szívvel ajánlom videóikat, mert értékes gondolatokat dolgoznak fel, emészthető formátumban.

Készítette: Kecskés Ildikó

A képek forrása: Donát és Noémi fotótár