+36203941412 lelkiiranytu@gmail.com

Kivittem a szemetet. Kidobtam a fölösleges dolgokat is. Milyen jól esett. Milyen szívesen csinálnám ezt nem csak az itthoni kacatokkal. Megtisztítanám az életemet a fölösleges stressztől, aggódástól, ettől az egész herce-hurcától, ami itt zajlik körülöttünk. Rendet raktam itthon. Felért egy terápiával. Hogy miért? Mert legalább erre van hatásom. Van értelme a munkámnak, van eredménye. Legalábbis addig, amíg haza nem jönnek a gyerekek.

Szedtem egy csokor virágot a kertben. Krizantémot, rózsaszínt és sárgát. Közben arra gondoltam, hogy ezt sokan temetővirágnak hívják. Na de úgy hullanak körülöttünk az emberek, hogy azt gondoltam míg élek szeretnék gyönyörködni benne és nem érdekel ki mit gondol erről.

Semmilyen hatásom nincs a nagyvilágra, minél inkább tiltakozom vagy kapálózok annál inkább elfáradok, megbénulok. Talán sodródom az árral? Nem, én úgy döntöttem csinálok magamnak egy saját tengert, saját árral….egy mikro- világot, ahova nem vagyok hajlandó beengedni a negatív híreket. Ezer éve nem nézek híradót, de azért az internetet keresztül is beszivárognak a történések, de elég csak beszélgetni valakivel. Úgy is oda terelődik a téma. Hallottad? Ez nagyon durva… mi lesz ha? És a többi és a többi…..

Semmi értelme ezeknek a dolgoknak. Nem leszünk többek azzal, ha folyamatosan elárasztjuk magunkat a napi szarral.

Így lehet felelőtlen struccpolitikának is hívni, de lehet lelki egészségvédelemnek is. Nekem fontos hogy jól legyek, mert gondoskodnom kell a családomról.

És tudjuk ha anya jól van, mindenki jól van. Ha pedig ez kell hozzá, akkor ezt kell tennem.

Kecskés Ildikó