+36203941412 lelkiiranytu@gmail.com

Itt a tavaszi nagytakarítás ideje! Jelenleg két helyen fordul meg a legtöbb ember (kivéve ha egészségügyi dolgozó, kereskedő, rendőr, tűzoltó stb.) szóval ez a két hely:
1. az otthonunk
2. az online tér
Mint ahogy a lakásban is rendet szoktunk rakni és tavasszal általában egy nagytakarítást is végzünk, úgy remek lehetőség ezt az online térben is megcsinálni. Hogy miért? Ha napjában több órát vagy a facebook-on, instagram-on, akkor gondolom te sem akarod, hogy elöntsön a sok valótlan hír, a kamuoldalak, negatív gondolatokat keltő emberek bejegyzései.

Év közben hajlamosak vagyunk a keleténél több oldalt és embert belike-olni, bekövetni csak mert mondjuk volt egy jó posztja. Csatlakozni egy csoporthoz, mert épp onnan kellett valami infó. De ha végignézitek, hogy valójában hány ismerősötök van, hány oldalt követtek és hány csoportnak vagytok a tagjai megdöbbentő tud lenni ez a szám. Ha mindenki csak egy posztot ír naponta, már akkor is tele tud lenni az üzenőfal. Ezzel nincs is gond, ha számodra értékes, vagy esetleg szórakoztató tartalmat oszt meg.

Szóval ha rám hallgatsz akkor végig nézed az ismerőseidet, csoportjaidat, oldalaidat mi az ami valóban szükséges még. Ami pedig nem mehet az online szemetesládába.

Én az alábbi szelektálási javaslatot adnám:
Töröld azt az ismerősödet:
– akiről azt se tudod ki valójában
– akiről több mint egy éve semmit nem is hallottál
– aki elmegy köszönés nélkül az utcán melletted
– akihez régen kötött egy felületes kapcsolat (pl. a gyerekek egy bölcsibe jártak) de egyébként már nincs vele élő kapcsolatod
– aki nem szimpatikus csak visszajelölted meggondolatlanul
– aki csak negatív tartalmakat tesz fel
– aki csak hülyeségeket oszt meg, rabolva a felületet a képernyőről

Ki az, aki maradjon?
– aki a karantén alatt rád írt, vagy felhívott: Hogy vagy?
– azon családtagod, akit őszintén szeretsz
– kedves szomszéd, akire számíthatsz, ha kifogyott valami a spájzból
– akinek, ha a profiljára ránézel egyszerűen jobban érzed magad
– akihez régi kedves emlék fűz
– akivel most van kapcsolatod valamilyen közös ügy miatt, (kolléga, osztálytárs)

Nézd át az oldalakat is és csak olyat kövess, aminek most is fontosnak tartod a tartalmát. Nem beszélve a csoportokról. Valóban épít téged, hogy a tagja vagy?

Sok sikert a szelektálásra! Söpörjétek ki az online szemetet, hogy értelmet és figyelmet kapjon a lényeges tartalom!