+36203941412 lelkiiranytu@gmail.com

Emlékeztek még azokra az időkre, amikor filmes fényképezőgéppel készítettük a képeket? Amikor egy-egy nyaraláson, vagy kiránduláson meg volt határozva, hogy hány darab képet csinálhatsz. Akkor jól meg kellett gondolni, hogy mi az ami valóban fontos, mi az amit valóban rögzíteni, akarunk az örökké valóságnak. Akkor még komponáltuk a képeket, hogy biztos jó legyen, nem úgy mint most, amikor száz közül csak lesz egy-két jó.

Meg volt annak a varázsa, amikor több napot kellett várni az előhívásra, és izgultunk vajon 24 képkockából mennyi sikerült…

Manapság mindenkinek ott a telefonja, megörökít mindent IS. Több ezer képet tárolunk.

Te szoktál még előhívatni fotót?

Én minden évben készítek a mamáknak és magunknak is egy naptárat az az évi termésből, amihez fotómontázsokat rakok össze. Ilyenkor átnézem az összes képet. Szelektálom őket, mappákba rendezem. A fölösleget törlöm, a jókat lementem egy külső merevlemezre. A legkedvesebbeket pedig előhívatom és régi módi fotóalbumra teszem. Így mindig elő lehet venni. A naptár pedig egész évben kint lóg, így jó látni a legszebb pillanatainkat.

Kevés olyan embert ismerek, aki képes végignézni több tízezer képet, ezért érdemes rendszerezni évente.

Most itt az idő, ez lesz az online nagytakarítás utolsó része!

Rakj rendet a fotók között!

  • ami nem kell, tedd a kukába

  • ami fontos, rendezd mappákba

  • gondoskodj róla, hogy legyen biztonsági mentés a fontos képekről

Köszönöm, ha végigcsináltad velem az online nagytakarítás 3 állomását! Remélem hasznosnak találtad! Ha igen oszd meg barátaiddal is, hátha segít nekik is.