+36203941412 lelkiiranytu@gmail.com

Ezt legtöbbször edzőktől szoktuk hallani, akik a fizikai fejlődés reményében mondják: ha nem fáj igazán, nem is csináltál semmit.

De ez vajon a lelki állóképességünkre is igaz? Egy általam mélyen tisztelt pszichológus szakember mondása: “hogy szenvedve lehet fejlődni, lelki értelemben is”. De nehéz ezt a gondolatot magunkévá tenni, egy olyan világban, ahol nincs idő a fájdalomra. Kapkodjuk a fájdalomcsillapítókat, anélkül, hogy megnéznénk mi a valódi oka a fájdalomnak, mit akar üzenni a testünk. Nem hagyunk időt a gyógyulásra. Ha elromlik valami, azonnal veszünk másikat.

A felgyorsult világban, kinek van ideje szenvedni? Viszont, akkor fejlődni sincs idő?

Mindenki beleveti magát ezerrel az önismeretbe, de leginkább a könnyen fogyasztható facebook posztokba, előadásokba, ahol gyors instant megoldást remélve igyekszik választ találni a kérdéseire. Kevesen mernek egy hosszabb egyéni folyamatot vállalni, annak minden szépségével, és nehézségével együtt.

🟢Ki az, aki le mer nézni a bugyor aljára, és egy nehéz élethelyzetben fel meri tenni a kérdést, hogy ebben hol van az én felelősségem?

🟢Ki az, aki eltudja ismerni, ha hibázott?

🟢Ki az, aki bocsánatot tud kérni?

🟢Ki az, aki elgondolkodik azon, hogy mit kellene máshogy csinálni, hogy legközelebb ne kerüljön ilyen helyzetbe?

Ez mind idő, és sokszor fájdalmas felismerés.⌚ Nem vagyunk tökéletesek, de törekedhetünk arra, hogy jobbá váljunk.

Ezt mindannyian tanuljuk, te is, én is

Ha segítségedre tudok lenni, keress bátran!