+36203941412 lelkiiranytu@gmail.com

Legyen szó anyagi teherről, legyen szó rossz szokásról, függőségről, családi drámáról, munkahelyi viszályról, mindenkinek a saját baja a legnagyobb. A másoké szinte eltörpül, bezzeg a mienk. Azt mondják, csak akkora terhet ró ránk az élet, amekkorával meg tudunk birkózni, és ezáltal újabb fejlődési lehetőséget kínál fel cserébe. Hisz a fejlődésnek, mindig ára van, és azt legtöbbször meg is kell fizetni. Ezt az árat nem szeretik sokan megfizetni, pedig ez egy befektetés, abba, hogy később már könnyebben küzdjünk meg más kilátástalannak tűnő helyzetekkel.

Minden újdonság izgatottsággal, félelemmel tölt el minket, hisz nem tudjuk hogyan fogunk helyt állni benne.

Emlékszem az érettségi milyen megugorhatatlan akadálynak tűnt. Aztán miután sikerült, rájöttem az első főiskolai vizsgán, hogy az az egy vizsga nehezebb volt, mint az érettségi 4 éves tananyagból.

Amikor Budapestre kerültem egy új munkahelyre és meg kellett állnom a helyemet a nagy városban, három hónapig csak IKEÁ-s hot-dogon éltem, mert annyi pénzem volt, és néhány hónapig a föld alatt jártam, mert csak metróval tudtam közlekedni, ott is kinyomtatott iránymutatásokkal. Aztán ezeken már csak jót mosolygok, de akkor komoly kihívást jelentettek.

Itt van a koronavírus okozta bevétel kiesés, ami azt gondolom, minden háztartást megviselt. De rájöhettünk, hogy átgondolt bevásárló listával, korlátozott vásárolásokkal, sokat lehet spórolni.

Legyen szó egy munkahelyváltásról, vagy családi viszályról, minden helyzetből lehet tanulni valamit, ha nyitott vagy rá és nem csak az akadályra tudsz koncentrálni, hanem mint egy dobbantóra, ami lehetőség a következő szintre való jutáshoz.

Neked van olyan élményed, ami óriási kihívásnak vagy tehernek éltél meg, de később a javadat szolgálta?