+36203941412 lelkiiranytu@gmail.com
  • Hidd el drágám, én MINDENT megteszek, hogy lefogyjak, de egyszerűen nem megy.
  • De kicsim mi az a MINDEN?
  • Hát tudod, kipróbáltam már ezt is, azt is. Eljártam ide meg oda, de ez nem nekem való, az meg túl drága, az meg túl messze van és akkor nem tudnék neked vacsit készíteni, mire hazaérsz.
  • Szóval akkor ez a MINDEN?
  • Ne már, most miért vagy ilyen? Én tényleg igyekszem, MINDEN fronton megállni a helyem, de neked semmi se jó, csak azt a néhány kilót látod rajtam semmi mást.

Hogy valóban így van-e azt nem fog kiderülni, de ez a röpke párbeszéd rádöbbenthet minket arra, hogy kifogás mindig van. Zseniálisan jár az agyunk, ha arról van szó, hogy valamit miért nem lehet megcsinálni. Tökéletesen fel tudjuk magunkat menteni és arra is képesek vagyunk, hogy másokat okoljunk a kudarcainkért.
De amiért elkezdtem ezt írni, annak az az indíttatása, hogy ha már képesek vagyunk nem hazudni legalább saját magunknak, akkor elkezdhetnénk definiálni, hogy mi az a MINDEN? Heti egyszer futok? Vagy cukor nélkül iszom a kávét? Nem eszem szénhidrátot?
Azt szokták mondani a táplálkozási szakértők, hogy gyakorlatilag, minden diéta hatásos, ha azt betartják. Én aztán nem fogok senkit kiokosítani arról, minek van értelme és minek nincs, nem tisztem. Csupán arra hívnám fel a figyelmet, hogy érdemes elgondolkodnunk, hogy mi a tudatalatti haszna abból, hogy ha mi állandóan a súlyunkkal foglalkozunk. Miről veszi ez el a figyelmet? Mit ad, ha egyfolytában újabb és újabb módszerekre lehet költeni? Miért valami csodára várunk, ha az egyszerű dolog is működik. Így kapunk figyelmet magunktól? Csak így engedjük meg magunknak az énidőt, ha oka van annak, hogy edzeni járunk?

Mint ahogy nincs két egyforma test, nincs két egyforma lélek sem. Így biztosan különbözően tudjuk karbantartani a testünket. Biztos van annak oka, hogy miért ezt a testet kaptuk. Van, akinek az elfogadást kell vele gyakorolnia van, akinek a kitartást van, akinek a megengedést.

Én csak egyet kérek, ne hazudjatok saját magatoknak arról, hogy mit tesztek meg és mit nem. Kezdjétek el definiálni, hogy mi az a MINDEN!