+36203941412 lelkiiranytu@gmail.com

Közvélemény-kutatásra hívlak benneteket? Hányan néztétek már vissza a mobilotokkal készített koncertvideókat, aminek a hangminősége és képi világa is hagy némi kívánni valót maga után? Vagy hányan néztétek a telefon kijelzőjén keresztül, amikor a gyerek elfújja a szülinapi tortán a gyertyát?

Igen értem én fejlődött a technika, nem kell már megvárni míg előhívják a 24 képkockát, nem kell izgulni, hogy vajon hány kép lett jó belőle. A mobil mindig ott van a zsebünkben és meg kell örökíteni mindent. A telefon tárhelye szinte végtelen, főleg, ha veszel a felhőn helyet, szóval lehet kattintgatni. De, amikor kifizetsz egy vagyont egy fantasztikus koncertért. Ott állsz a tömegben, akkor miért kell a telefonod képernyőjén keresztül nézni azt, amit egyébként, ha kitekintesz mögüle, a saját érzékszerveidre hagyatkozva megtapasztalhatsz élőben? Nem ezért vettél jegyet?

Két meghatározó élményem volt a közelmúltban. Az egyik, amikor volt szerencsém élőben egy Pink koncerten járni Bécsben. Megdöbbentő volt látni, hogy a közel 2 órás koncertet hányan nézték végig a telefonon keresztül. Amikor lenéztem a küzdőtérre, látni lehetett a több ezer mobilfényben úszó arcot. Volt, aki annyira szerencsés lehetett, hogy Pink kezet fogott vele, de ahelyett, hogy ő belenézett volna ennek a fantasztikus előadónak a szemébe, inkább rögzítette, vagy kit tudja lehet live-ba már tolta is fel az instára.

A másik hasonló élmény, amikor ott vagy egy csodaszép esküvőn egy lélegzetelállító templomban. Az ifjú pár, egy vagyont fizetett egy profi fotósnak, hogy megörökítse a legszebb pillanatokat. De ez nem volt elég a menyasszony apukájának, aki egy óriási tablettel a kezében rohangált össze-vissza, széttrollkodta a profi fotós munkáját, idegesítette a násznépet és a papot, ahelyett, hogy az első sorból végig nézte volna egyetlen kicsi lányának legszebb napját.

Tudom, hogy ami nincs fent a közöségi médián, már meg sem történt, tudom, hogy szeretjük megmutatni a világnak az élményeinket, de azért mégis arra kérlek:

 Láss! Hallj! Tapasztalj!