+36203941412 lelkiiranytu@gmail.com

Éles hang ez, melyre figyelni kell. Mit üzen? Mire tanít? Feltetted már magadnak a kérdést?

A sok rossz mellett mi benne a jó? Évek óta azért kiállt az emberiség, hogy lassítsunk. Rengeteg pénzt költünk különböző technikák elsajátítására azzal kapcsolatban, hogyan csendesedjünk el. Van aki elmegy a világ végére is egy-egy elvonulásra, csak hogy kiszakadjon a megszokott környezetből. Na most itt van. Nincs rohangálás, nincs fölösleges vásárlás, nincs konditerem, nincs különóra a gyereknek. Csak MI. Nincs ami elvegye a figyelmünket a belsőnkről. Mi történik akkor, ha csak magunkkal és esetleg a családunkkal kell foglalkozni?

Amihez esetleg eddig segítséget kértünk, korrepetálás, kertészkedés, főzés, edző, takarítás, gyerekfelvigyázás, arra most magunk maradtunk.

Remek lehetőség megállni és értékelni amink van. Felértékelődik azok szerepe, akik támogatják a napjainkat, hisz ilyenkor tudjuk meg, hogy egy kis segítség is milyen óriási.

Ez egy új lehetőség megfigyelni a bennünk dúló érzelmeket, közelebb kerülni társunkhoz, gyerekeinkhez, felfedezni újra a természet erejét.

De el is lehet veszni ezekben a napokban, hisz nincs aki beossza az időnket, nincs aki megmondja mit és hogyan csináljunk. Ezért érdemes keretet húzni, ahhoz hogy ne csússzanak egybe a hétköznapok, ne érezzük, hogy minden kifolyik a kezünkből. Keretek között van biztonság. Élvezzük, hogy több mindenre van időnk, de azért strukturáljuk mit szeretnénk ebben az időszakban elvégezni, hogy legyen sikerélményünk nap, mint nap.

Örüljünk annak, hogy süt a nap és azért ha korlátozottan is, de ki lehet még menni a szabadba. Örüljünk, hogy létezik az internet és nem vagyunk teljesen elzárva a külvilágtól.

Örüljünk, hogy vannak még embertársaink, akik ezekben a nehéz időkben is dolgoznak értünk.

Örüljünk, minden apróságnak, mert nem hiába kaptuk meg feladatul ezt a mostani helyzetet.