+36203941412 lelkiiranytu@gmail.com

Augusztus 22. nyaralás utolsó napja. Már kb második napja érzem, azt a bénult, bűntudattal teli érzést, ami átjárja a testemet. Már nem tudok önfeledten pancsolni, már meseolvasás közben elkalandozom, már fényévekre járnak a gondolatai. Megígértetem a férjemmel, hogy jövőre nem tesszük augusztus utolsó heteire a nyaralás, mert ilyenkor már én elkezdtek egy párhuzamos dimenzióban élni. Mint a Mátrix filmben, amikor az a rengeteg zöld jel és kód, megindul a képernyőn úgy ömlik rám a feladat lista és pereg le a szemem előtt.

Ovi és iskola kezdés. Meg van minden? Beszereztünk minden felszerelést, vajon felveszi az ünneplő inget, vajon be tud illeszkedni, vajon fel tudjuk reggelente ébreszteni???? A kisebbnek szülinapi party 10 gyerekkel, plusz orvosi státusz vizsgálat, védőnő, lejárt a személyi igazolványa. Úristen el kell kezdeni dolgozni, vajon mire érek be? Összeomlott nélkülem minden? Mi várható? Ohh elengedtem magam a nyaraláson ezért kicsit vissza kellene szereznem a kontrollt a testem felett és hasonló gondolatok záporoznak és egyre messzebb kerülök magamtól a családomtól…… Feszült vagyok, ingerült vagyok, bevallom kicsit szorongok is.

Hogy ez jól van e így? Várhatott még volna két napot, hogy befejezzük a nyaralást, de az érzéseknek nehéz parancsolni. Viszont folyamatosan kommunikálok a családdal, hogy mi zajlik bennem, így megértőbbek. Sőt már mosolyognak rajtam ők is és én is magamon. Megengedem magamnak az érzést, hogy NEO beindult és azért hogy minden simán menjen ahhoz nekem egy rövid ideig egy ”párhuzamos” világban kell léteznem. El kell látnom a napi teendőket, de közben már logisztikázni a következő heteket.

A legfontosabb, hogy ilyenkor mondjuk el, milyen érzések kavarognak bennünk, mert akkor sokkal megértőbb a család, értik, hogy ez egy
átmeneti folyamat és hamarosan visszakapják a szeretett nőt és anyát.

Vigyázni kell azonban, hogy ne szippantson be minket teljesen az a „másvilág”. Higgyük el, hogy nem csak mi tudunk tökéletesen megcsinálni dolgokat. Nem kell beleőrülni a teendők listájába.

A szuperhősös tortát apuka is el tudja hozni a cukrászdából. Mama tud vigyázni egy órát a gyerekre, amíg mi a leghatékonyabban elintézünk
egy két dolgot. Ilyenkor megtudnak nyúlni az lefektetés utáni éjszakák és valahogy az ébresztő óra is korábban csörög. Ki kell használni ezeket a csendes órákat, arra is hogy leüljünk kicsit magunkba szállva nyugodtan megigyunk egy csésze teát, ezzel is lezárva a nyarat és köszöntve az őszt.