+36203941412 lelkiiranytu@gmail.com

Történt ugyanis, hogy az én drága kisfiam, pusztán szeretetteljes gondoskodásból, minden nap meglocsolta az egyébként csodásan virágzó, élettel teli fokföldi ibolyát. Szegény ibolya nem tudta neki elmondani mire vágyik, próbált ő jelezni levelei lekókadásával, amire az én fiam úgy gondolta még több vízre van szüksége. Az ibolya feladta, levelei leestek, a föld tocsogott a víztől, haldoklott. Pedig Péter csak jót akart vele tenni.

Voltatok már úgy az életben, hogy hiába akartatok jót, egyszerűen mégis kirohadt az az emberi kapcsolat? Ti a tőletek telhető legtöbbet megtettétek, de az mégsem volt jó?

Ilyenkor meg kell állni és elgondolkodni, hogy vajon azt adtam a másiknak, amire szüksége volt? Vagy csak öntöttem, öntöttem a vizet, ha kellett, ha nem és nem vettem észre, hogy a másik fuldoklik.

Nagyon fontos, hogy ismerjük magunk igényeit és igyekezzünk a másik ember igényeit is feltérképezni. Nem kell évekig kísérletezni, hogy vajon mi tetszik neki, kérdezzétek meg!

Gary Chapman 5 szeretetnyelve talán már ismerős.

  • Elismerő szavak
  • Minőségi idő
  • Ajándékozás
  • Szívességek
  • Testi érintés

Mindenkinek van elsődleges és másodlagos szeretetnyelve, és nem biztos, hogy ugyan az esik jól a férfinek, mint a nőnek. Érdemes tehát kideríteni, kinek mivel teszünk jót. Ellenkező esetben úgy jártok, mint a fiam fokföldi ibolyája. Bár itt is sikerült az utolsó pillanatban megmenteni a helyzetet, egy teljes átültetéssel, de sajnos az ibolyatőnek a 90 % elhalt…. Ha nem megy, ne féljetek külső segítséget kérni! De remek tesztek is vannak, melyek segítik feltérképezni a másik igényeit, bár szerintem egy tartalmas beszélgetés és a másikra való teljes figyelem a megoldás kulcsa.

De ha nem boldogulsz, keress bátran! info@kecskesildi.hu